A son

I tunisiske A Son følger vi Meriem, Fares og deres unge sønn, Aziz, sin tilsynelatende umulige kamp mot klokken, systemet og hverandre. På vei hjem fra en fest i Sør-Tunisia for å feire Meriems forfremmelse på jobben, bli bilen deres fanget i kryssilden til en væpnet gruppe, og Aziz blir truffet av en av kulene. På sykehuset får de beskjed om at leveren hans er punktert og at han kun vil overleve dersom de finner en donor. Meriem og Fares begynner hver sin desperate jakt for å hjelpe sønnen, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn de hadde trodd. Organdonasjon er ikke vanlig i landets kultur, og en hemmelighet fra fortiden starter en dominoeffekt som kaster ekteparet ut i fritt fall. 

Med en kjernefamilie i oppløsning som metafor, tegner Mehdi M. Barsaoui et bilde av problemene det tunisiske samfunnet står overfor etter den arabiske våren. Bruken av håndholdt kamera i CinemaScope gir filmen en overhengende klaustrofobisk følelse mens karakterene jages rundt uten mulighet for pusterom. Filmen belyser temaer som moral, kvinners plass i et samfunn i forandring, og landets endrede politiske tilstand.  

Mehdi M. Barsaoui (f. 1984) er utdannet i Tunis og Bologna. A Son er hans spillefilmdebut, og den har blitt vist på en rekke internasjonale festivaler og har vunnet mange priser, blant annet Venice Horizon Award for beste mannlige skuespillere på Venice Film Festival og Arab Cinema’s Horizon Award på Cairo International Film Festival.

Visninger:

Tirsdag 15.09, kl 20:00

Billettsalg åpner 08. september kl 09.00.