All This Victory årets åpningsfilm.

Handlingen i All This Victory finner sted under krigen mellom Libanon og Israel i 2006. Under en 24-timers våpenhvile drar Marwan til Sør-Libanon for å lete etter faren sin i en landsby på grensen til Israel. Når våpenhvilen plutselig brytes og kampene kommer nærmere og nærmere, må han søke tilflukt i et av de få husene som fortsatt er uberørt av krigen. Her møter han to eldre menn som har nektet å forlate landsbyen sin, og snart kommer også et ektepar som prøver å unnslippe bomberegnet. Mens de diskuterer om de skal reise eller bli værende til kampene har roet seg, tar plutselig en gruppe israelske snikskyttere kontroll over husets øvre etasje, og Marwan og de andre må være helt stille for ikke å bli oppdaget. Fanget i sin egen frykt og i den reelle faren fra soldatene som bokstavelig talt er rett over hodene deres, blir de tvunget til å bli værende i huset de neste tre dagene, mens situasjonen spinner ut av kontroll.

All This Victory er filmet på en klaustrofobisk og nervepirrende måte, og klarer slik å holde på intensiteten gjennom hele filmen. Soundtrack spiller en stor rolle, og filmen gir et realistisk inntrykk av hvordan det er å være fanget midt i en krig.

Ahmad Ghossein (F. 1981) er en libanesisk filmskaper og artist. Han har regissert en rekke prisbelønte dokumentarer og kortfilmer. All This Victory er hans debutspillefilm, og den vant blant annet både Grand Prize og Audience Award på filmfestivalen i Venezias Critics’ Week.  

 

Visninger:

Tirsdag 15.09, kl 17:30

Torsdag 17.09, kl 17:30

Billettsalg åpner 08. september kl 09.00.