Har du sett en egyptisk horror-mystery-krimthriller før? Ikke det, nei. Men nå får du sjansen! Og ikke nok med det, filmen er også spekket med flere av Egypts største og mest populære skuespillere. I Blue Elephant:Dark Whispers møter vi Dr. Yehia, en alkoholisiert psykolog som blir bedt om å komme til kvinneavdelingen ved det psykiatriske sykehuset for å behandle en farlig pasient som kun vil snakke med ham. Yehia, som ikke har jobbet innen sitt felt på flere år er skeptisk, men bestemmer seg likevel for å møte pasienten. 

Når han kommer frem, forteller hun ham at familien hans vil dø om nøyaktig tre dager dersom han sovner. Yehia slår det først fra seg, men etter en rekke mystiske hendelser begynner han å lure på om hun kanskje snakker sant. Han søker hjelp til å løse mysteriet i de blå elefantpillene han får fra en tatovert bassist, og blir dratt inn i en absurd drømmeverden der alt kan skje. Blue Elephant: Dark Whispers ble filmet over et og et halvt år på grunn av uro i landet, selv om selve innspillingen kun tok syv uker. 

Marwan Hamed (f. 1977) er en egyptisk regissør kjent for filmene The Yacoubian Building (2006), Blue Elephant (2014) og Diamond Dust (2018). Han er sønn av forfatteren Wahid Hamed og journalisten Zeinab Sweidan, og er utdannet ved The High Institute of Cinema. Han har regissert flere musikkvideoer, blant annet for den kjente arabiske musikeren Amr Diab, og har laget en rekke kortfilmer, dokumentarer og spillefilmer. Hans nyeste film, Blue Elephant: Dark Whispers, er den mest innbringende filmen i egyptisk kinos historie. Den vil ha sin skandinaviske premiere på Arabisk filmfest 2020.

 

Visninger:

Fredag 18.09, kl 21:00

Billettsalg åpner 08. september kl 09.00