I 2016 er det kun al-Quds-sykehuset som fortsatt holder åpent i beleirede Øst-Aleppo. Krigen herjer rett utenfor dørene, og det er et ekstremt behov for pleie av alle de som blir såret av de utallige bombene som faller natt og dag. Midt oppi i alt dette jobber dr. Hamza al-Khatib (som også er å se i den Oscar-nominerte dokumentaren For Sama) og sykepleier Umm Ibrahim på spreng for å redde så mange pasienter som mulig. Mellom død og elendighet finner de kjærlighet, glede og latter i hverandre og i de andre kollegaene sine, fanget i en situasjon som kan virke umulig å komme seg levende gjennom. 

Filmens regissør, Lina Sinjab, jobbet som korrespondent i Syria under oppstarten av den arabiske våren, men ble i 2013 satt i husarrest og fikk reiseforbud fra syriske myndigheter. Hun kom seg ut av landet og har bosatt seg i Beirut, men kunne derfor ikke gjøre opptakene i Aleppo selv. Hun ga oppdraget til den syriske fotografen Abd Alkader Habak, og gjennomførte regi via Skype og WhatsApp. Det var umulig å sende ut opptakene underveis på grunn av dårlig nett og konstant bombing, så Sinjab fikk ikke tilgang til materialet før Habak møtte henne i Tyrkia i 2017. Hun brukte det neste halvåret på å gå gjennom flere hundre timer med opptak, før hun kunne gå i gang med å sy sammen en struktur som ble til Madness in Aleppo. 

Lina Sinjab er en syrisk, uavhengig filmskaper og jobber som frilans korrespondent for BBC i Beirut. Hun dekket oppstarten av den arabiske våren i Syria, Jemen og Libya for BBC, og vant i 2013 The International Media Cutting Edge Award for arbeidet i Syria. Hun har tidligere regissert filmen Suryyat (2013), som fokuserer på syriske kvinners rolle i starten av opprøret. Madness in Aleppo er hennes andre film, og vil ha verdenspremiere på Arabisk filmfest.

Visninger:

Fredag 18.09, kl 18:30

Billettsalg åpner 08. september kl 09.00