I Tel Aviv On Fire møter vi Salam, en 30-åring som gjennom sin onkel har fått jobb på den superpopulære spionserien «Tel Aviv On Fire» satt til Seksdagerskrigen i 1967. Salam bor hjemme hos sin mor i Jerusalem, og må hver dag krysse et israelsk checkpoint for å komme seg til jobb i Ramallah. En dag blir han nektet innreise til Ramallah, og blir plassert på kontoret til grensevakten Assi. Det kommer frem at Assis kone er storfan av serien Salam jobber på, og Salam redder seg ut av situasjonen ved å late som om han er manusforfatter. Assi presser ham til å skrive en proisraelsk endring som han vet at kona vil sette pris på, og Salam får slippe ut. Han må nå overbevise produskjonsteamet om å ansette ham som hovedforfatter for å få beholde muligheten til å komme seg til jobb. Dette fører ham inn i en spiral av komplikasjoner, ettersom han må balansere seriens anti-israelske tematikk med kommandoene fra Assi, som ønsker å fremstille den israelske siden av historien i best mulig lys. 

Tel Aviv On Fire setter den palestinsk-israelske konflikten på spissen, ved å vise hverdagen til en alminnelig mann som hver dag må forholde seg til den ekstreme ubalansen mellom palestinere og israelere. Regissør Sameh Zoabi viser i sin smarte komedie en verden full av kontraster: to folk som lever side om side med en hel del til felles, men som likevel kunne vært fra to ulike verdener, skilt fra hverandre med høyt bevoktede grenser og en høy dose mistroiskhet. Serien som filmen bygges rundt leker med såpeseriesjangeren, noe som også står i kontrast til filmens ellers realistiske uttrykk. 

Sameh Zoabi (f. 1975) er en palestinsk manusforfatter og regissør, født og oppvokst i nærheten av Nazareth. Han er utdannet ved Universitetet i Tel Aviv og Columbia University School of the Arts i New York. Han har tidligere regissert spillefilmene Man Without a Cell Phone (2010) og Under the Same Sun (2013), og har skrevet manus til den prisbelønte filmen Idol (2016). Hans tredje spillefilm, Tel Aviv on Fire, hadde premiere under filmfestivalen i Venezia i 2018. 

Visninger:

Torsdag 17.09, kl 20:00

Billettsalg åpner 08. september kl 09.00