Waterproof er en varm og humoristisk film om kvinner som går mot strømmen. Da Aisha mistet ektemannen sin, ble hun eneforsørger for sine tre barn, og måtte finne en måte å tjene penger på. Etter å ha deltatt på flere frigjørings-workshops for muslimske kvinner, falt valget på rørleggeryrket – noe som sjelden assosieres som et “kvinneyrke” i Midtøsten. Hun blir med i Jordans første rørlegger-NGO for kvinner, der venninnen Khawla er leder. Khawla er platinablond og kler seg vestlig, og virker ved første øyekast som et bilde på en mektig og selvstendig kvinne, men dette bildet slår raskt sprekker da hun anklages for korrupsjon. 

I Jordan får ikke menn entre en kvinnes hus dersom hun er alene hjemme, noe som fort kan bli problematisk da vannlekkasjer kan oppstå når som helst. Kvinnene i Waterproof blir derfor raskt populære, og etterspørselen øker i takt med ansettelsen av nye rørleggere. Filmen er skutt i pastellfarger, som understreker landets konstante tørke og filmens ironi – selv i et av verdens tørreste land trengs det alltid en rørlegger.

Daniela König er en tysk filmskaper, og Waterproof er hennes debutfilm. Den hadde internasjonal premiere på IDFA, og har blitt vist på en rekke festivaler. 

Visninger:

Søndag 20.09, kl 17:30

Billettsalg åpner 08. september kl 09.00