You Will Die At 20 er en vakker og tankevekkende film, som på en ikke-dømmende måte viser hvordan overtro kan omskrive livet ditt.

Etter å ha født sønnen Muzamil, tar Sakina ham med for å bli velsignet på navnedagen hans. Under den religiøse seremonien, der en mann danser i transe mens han teller oppover fra én, faller danseren om idet han når tallet 20. Dette blir tolket som at gutten vil dø den dagen han fyller 20 år. Muzamils far klarer ikke å håndtere smerten av å vite at hans eneste barn aldri vil få en fremtid, og reiser derfor for å jobbe i utlandet, noe som gjøre at Sakina må oppdra ham alene.

Muzamil vokser opp vel vitende om sin skjebne, og blir stadig minnet på at han er “dødens sønn” av både barna og de voksne i den lille landsbyen han bor i. Sakina holder ham vekk fra skolen – hvorfor lære noe du aldri vil få bruke? – men tillater ham etter hvert å gå i lære hos en sheik. Samtidig blir Muzamil kjent med byens største (og eneste) dranker, når han en dag leverer det som viser seg å være alkohol til ham. De nye bekjentskapene får ham til å begynne å drømme om en fremtid – men vil han leve lenge nok til å få oppleve det?

Amjad Abu Alala er en sudanesisk regissør og produsent, som tok utdannelsen sin ved United Arab Emirates University. Han har tidligere laget flere kortfilmer, jobber som programsjef på Sudan Independent Film Festival, og er sudans representant ved The Arab Film Institute. You Will Die At 20 er hans første spillefilm, og den hadde premiere på Filmfestivalen i Venezia, der den vant Luigi De Laurentiis Award.

Visninger:

Onsdag 16.09, kl 19:15