NYHETER

Arrangørene anbefaler: Marokkansk drama om forbudt graviditet

20 år gamle Sofia oppdager ikke at hun er gravid før vannet plutselig går. Men hun kan ikke avsløre barnets far, og hun risikerer fengsel om hun ikke gifter seg. Les arrangør Julie Stang Aas sin anbefaling av marokkanske «Sofia».

Torturert som barn - Nå forteller Omar sin historie på Arabisk filmfest

Omar Alshogre satt fengslet i Assads skrekkfengsel som barn, og flyktet til Sverige under borgerkrigen. Nå kommer han til Arabisk filmfest for å fortelle sin historie.

Arrangøren anbefaler: Teater som kurerer sorg

Prosjektleder, Vibeke Koehler, anbefaler dokumentaren We Are Not Princesses. Her møter vi syriske kvinner som behandler traumer, sorg og tap gjennom teater.

Arrangørene anbefaler: Sterk dokumentar om barn i krig

Programansvarlig, Sigrid Kolbjørnsen, anbefaler den sterke dokumentaren ISIS Tomorrow: The Lost Souls of Mosul, der de som er igjen etter IS' nederlag forteller sine egne historier.

Arrangørene anbefaler: Palestinsk-israelsk affære med katastrofale følger

En affære er alltid en vanskelig sak. Saken blir derimot langt vanskeligere når den er mellom en palestinsk mann og en israelsk kvinne. Arrangør, Anne Sofie L. Bergvall, anbefaler krimdramaet The Reports on Sarah and Saleem.

Arabisk klubb-kveld med DJDID

Arabisk filmfest 2019 inviterer til fest, lørdag 30. mars kl. 22.00 på Sardinen USF, og i år er vi så heldig å få DjDid til å lage fest hos oss og avslutte årets festival med å få oss til å danse natten inn.

Itab Azzam kommer til Arabisk filmfest

Vi er glade for å kunne annonse årets hovedgjest på Arabisk filmfest: Regissør Itab Azzam!

Programmet for Arabisk filmfest 2019 er ute!

Programmet for Arabisk filmfest 2019 endelig ute, og det er mulig å kjøpe billetter til filmene allerede nå!

Palestinsk-israelsk affære åpner Arabisk filmfest 2019

Noen ganger tar man dumme valg, men det er sjeldent de har så katastrofale følger som for israelske Sarah og palestinske Saleem. Åpningsfilmen på Arabisk filmfest 2019 blir det prisbelønte dramaet The Reports on Sarah and Saleem. 

Skolevisning: «We Are Not Princesses»

Arabisk filmfest inviterer til skolevisning av «We Are Not Princesses», fredag 29. mars.

Gjør deg klar for årets festival!

Nå er datoene for festivalen 2019 klare og det er bare å begynne å glede seg. I år samarbeider vi med Cinemateket i Bergen og Arabiske filmdager for en best mulig festival!