Arrangørene anbefaler: Palestinsk-israelsk affære med katastrofale følger

En affære er alltid en vanskelig sak. Saken blir derimot langt vanskeligere når den er mellom en palestinsk mann og en israelsk kvinne. Arrangør, Anne Sofie L. Bergvall, anbefaler krimdramaet The Reports on Sarah and Saleem.

 Kommunikasjonsansvarlig, Anne Sofie L. Bergvall

Kjøp billetter til filmen her. 

The Reports on Sarah and Saleem er en saftig spenningsfilm av et drama. Saleem er palestiner fra Jerusalem, jobber med leveranse av bakevarer og skal snart bli pappa. Sarah er israelsk, har sin egen kafe og er gift med en general i den israelske hæren. Det som i utgangspunktet var et seksuelt sidesprang utvikler seg på dramatisk vis til å bli et intrikat spill hvor både israelsk etterretning og palestinske politiske grupper kommer på banen når de to observeres sammen på en bar i Betlehem. Du kommer til å sitte i spenning mens du blir vitne til at Sarah og Saleems liv snus fullstendig på hodet, samtidig som rasisme og voldelige tendenser på begge sider nærmer seg overflaten.

Filmen viser hvor betent, ikke bare de politiske, men også de mellommenneskelige forholdene mellom israelere og palestinere er i Israel, når relasjoner på kryss av disse gruppene kan få så enorme konsekvenser. Gjennom historien til Sarah og Saleem får man innblikk i de sosiale strukturene som sørger for å gjøre møter, og i ytterste konsekvens forsoning, mellom de to gruppene svært vanskelig. Den gir derimot også håp, gjennom de kvinnelige karakerenes styrke og driv etter rettferdighet.

The Reports on Sarah and Saleem vises som festivalens åpningsfilm, fredag 29. mars kl. 18.30. Før dette, kl. 18.00 blir det servert velkomstdrink og det blir holdt åpningstaler fra arrangørene og vår samarbeidspartner Redd Barna. 

Kjøp billetter til filmen her.