Arrangørene anbefaler: Marokkansk drama om forbudt graviditet

20 år gamle Sofia oppdager ikke at hun er gravid før vannet plutselig går. Men hun kan ikke avsløre barnets far, og hun risikerer fengsel om hun ikke gifter seg. Les arrangør Julie Stang Aas sin anbefaling av marokkanske «Sofia».

«Sofia» utspilles i Casablanca, Marokko. Den unge og ugifte Sofia (Maha Alemi) lever i graviditets-fornektelse inntil den dagen vannet går under et familieselskap hjemme hos foreldrene. For ikke å tape ansikt peker Sofia ut en ung mann hun har møtt en enkelt gang og som i tillegg er fra ‘feil’ side av byen, som faren. Han dras inn i dramaet og de to ender med å gifte seg for å unngå fengselsstraff, som i Marokko er straffbart inntil 1 år. Det kjærlighetsløse ekteskapet gir den unge mannen anledning til å klatre sosialt og redder dem begge fra skammen i en seksuell relasjon utenfor ekteskapet. Filmen viser den unge kvinnens tragiske forsøk på å tilfredsstille familiens ære og dekke over det som i virkeligheten har skjedd. I tillegg viser det seg at Sofia ikke er den eneste blant kvinnene i familien som bærer på en hemmelighet.

Kjøp billett til filmen her. 

Meryem Benm’Barek er en ung Marokkansk-født filmskaper som med familiedramaet «Sofia» vant beste manus i Cannes 2018, en film som ble mottatt med stående applaus i 20 minutter etter visning. Det anbefales på det varmeste å følge videre med på regissør Meryem Benm’Barek og å få med seg visningen av «Sofia» som vi er så heldige å få spilt under årets Arabisk filmfest. Dette er både en skarp og populær film, og det anbefales å forhåndsbestille billetter.

«Sofia» vises fredag 29.03 kl. 21.00. Ikke gå glipp av denne filmen! Les mer og kjøp billett her.