«All This Victory» åpner Arabisk filmfest 2020

Årets åpningsfilm er et nervepirrende drama om viljen til å overleve i krig.

Arabisk filmfest er stolte av å kunne annonsere at libanesiske All This Victory åpner årets festival. Det er regissør Ahmad Ghosseins første spillefilm, og den har allerede vunnet en rekke internasjonale priser.

Dette nervepirrende dramaet forteller historien om Marwan, som er på leiting etter sin far i en folketom landsby i Sør-Libanon. Marwan blir fanget midt i krigen mellom Israel og Libanon i 2006, og søker tilflukt i et hus i landsbyen. Der møter han andre mennesker som også prøver å redde seg unna krigshandlingene. Sammen må de klare å overleve, mens situasjonen forverres rundt dem. 

Filmen åpner Arabisk filmfest den 15. september kl. 17.30 på Cinemateket i Bergen.

ALL THIS VICTORY

Libanon, Frankrike, Qatar 2019
Regi: Ahmad Ghossein
Manus: Ahmad Ghossein, Abla Khoury, Syllas Tzoumerkas
Foto: Shadi Chaaban
Med: Karam Ghossein, Adel Chahine, Boutros Rouhana, Issam Bou Khaled
Språk: Arabisk
Undertekst: Engelsk  
Spilletid: 93 min 
Sjanger: Drama

Handlingen i «All This Victory» finner sted under krigen mellom Libanon og Israel i 2006. Under en 24-timers våpenhvile drar Marwan til Sør-Libanon for å lete etter faren sin i en landsby på grensen til Israel. Når våpenhvilen plutselig brytes og kampene kommer nærmere og nærmere, må han søke tilflukt i et av de få husene som fortsatt er uberørt av krigen. Her møter han to eldre menn som har nektet å forlate landsbyen sin, og snart kommer også et ektepar som prøver å unnslippe bomberegnet. Mens de diskuterer om de skal reise eller bli værende til kampene har roet seg, tar plutselig en gruppe israelske snikskyttere kontroll over husets øvre etasje, og Marwan og de andre må være helt stille for ikke å bli oppdaget. Fanget i sin egen frykt og i den reelle faren fra soldatene som bokstavelig talt er rett over hodene deres, blir de tvunget til å bli værende i huset de neste tre dagene, mens situasjonen spinner ut av kontroll.

«All This Victory» er filmet på en klaustrofobisk og nervepirrende måte, og klarer slik å holde på intensiteten gjennom hele filmen. Soundtrack spiller en stor rolle, og filmen gir et realistisk inntrykk av hvordan det er å være fanget midt i en krig. 

Ahmad Ghossein (f. 1981) er en libanesisk filmskaper og artist. Han har regissert en rekke prisbelønte dokumentarer og kortfilmer. All This Victory er hans debutspillefilm, og den vant blant annet både Grand Prize og Audience Award på filmfestivalen i Venezias Critics’ Week.