Egyptisk skrekkfilm til Bergen

The Blue Elephant – Dark Whispers er egypisk skrekkfilm på sitt mest nervepirrende.

For første gang viser vi i år på Arabisk filmfest en ordentlig skrekkfilm! The Blue Elephant – Dark Whispers er en psykologisk thriller fra Egypt, som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen din. Det er første gang den vises i Skandinavia, så bergenspublikummet får her en helt unik mulighet!

I filmen blir vi kjent med psykolog dr. Yehia, som blir kalt til fengselet for farlige, kvinnelige psykiatriske pasienter. I møte med en av pasientene forteller hun at hele familien hans vil dø om kun tre dager. Han søker hjelp i noen blå piller, som visker ut skillet mellom drømmer og virkelighet. 

For oss som liker en god skrekkfilm blir det kveldsvisning fredag 18. september kl. 21.00.

BLUE ELEPHANT: DARK WHISPERS

Egypt 2019
Regi: Marwan Hamed
Manus: Ahmed Mourad
Med: Karim Abdel Aziz, Nelly Karim, Hind Sabri
Språk: Arabisk
Undertekst: Engelsk
Spilletid: 130 min 
Sjanger: Mystery/Horror

Har du sett en egyptisk horror-mystery-krimthriller før? Ikke det, nei. Men nå får du sjansen! Og ikke nok med det, filmen er også spekket med flere av Egypts største og mest populære skuespillere. I Blue Elephant: Dark Whispers møter vi Dr. Yehia, en alkoholisiert psykolog som blir bedt om å komme til kvinneavdelingen ved det psykiatriske sykehuset for å behandle en farlig pasient som kun vil snakke med ham. 

Når han kommer frem, forteller hun ham at familien hans vil dø om nøyaktig tre dager dersom han sovner. Yehia slår det først fra seg, men etter en rekke mystiske hendelser begynner han å lure på om hun kanskje snakker sant. Han søker hjelp til å løse mysteriet i noen blå elefantpiller, og blir dratt inn i en absurd drømmeverden der alt kan skje. Blue Elephant: Dark Whispers ble filmet over et og et halvt år på grunn av uro i landet, selv om selve innspillingen kun tok syv uker. 

Marwan Hamed (f. 1977) er en egyptisk regissør kjent for filmene The Yacoubian Building (2006), Blue Elephant (2014) og Diamond Dust (2018). Han er sønn av forfatteren Wahid Hamed og journalisten Zeinab Sweidan, og er utdannet ved The High Institute of Cinema. Han har regissert flere musikkvideoer, blant annet for den kjente arabiske musikeren Amr Diab, og har laget en rekke kortfilmer, dokumentarer og spillefilmer. Hans nyeste film, Blue Elephant: Dark Whispers, er den mest innbringende filmen i egyptisk kinos historie. Den vil ha sin skandinaviske premiere på Arabisk filmfest 2020.