Filmanbefaling: Lift like a girl

Noe av det vi i Arabisk filmfest liker aller best, er å bryte med stereotypier om Midtøsten og menneskene som lever der.

Mange har gjennom årtier med mediedekning fått et ensidig bilde av regionen som et område preget av kriger og konflikter. Det er lett å glemme at det jo bor masse vanlige mennesker der  – som har de samme livene og drømmene som oss. Da er det så utrolig deilig å kunne vise filmer som «Lift Like a Girl», som nettopp gir oss innsikt i livet til en ung jente med en stor drøm – nemlig å bli verdensmester i styrkeløft.

I fire år følger filmskaper Mayye Zayed den unge Zebiba på hennes ferd mot å bli en profesjonell, kvinnelig styrkeløfter i Egypt. Vi får være med på treninger og kamper, og får være vitner til det komplekse og uforutsigbare båndet mellom Zebiba og treneren hennes – et bånd som alltid er forankret i det som må beskrives som en urokkelig tro på det unge stjerneskuddet. 

Lift Like a Girl er årets avslutningsfilm, og det er en film som vi virkelig gleder oss til å dele med dere. Håper at vi ses!

 

Finn billetter: Lift like a girl