Itab Azzam kommer til Arabisk filmfest

Vi er glade for å kunne annonse årets hovedgjest på Arabisk filmfest: Regissør Itab Azzam!

Itab Azzam er en syrisk regissør og produsent. Hun er en av filmskaperne bak dokumentaren «We Are Not Princesses», som dokumenterer reisen til seks syriske kvinner som gjennom oppsettingen av Sophocles sitt stykke «Antigone», finner måter å håndtere tap og traumer på.

Azzam har også produsert de prisvinnende filmene «Exodus: Our Journey to Europe» (som blant annet har mottatt BAFTA-pris og en Emmy) og «Queens of Syria». Hun har tidligere jobbet som co-produsent på prosjekter som BBCs «Syrian School», den historiske serien «East to West», og den uavhengige filmen «The Light in Her Eyes». Hun er også utøvende produsent for Sabbara London, et sosialt foretak som styrker syriske kvinner gjennom økonomisk og psykologisk støtte. Hun er i tillegg medforfatter av boken «Syria: Recipes from Home», en kokebok som skildrer historier og oppskrifter fra syriske kvinner.

I forkant av «We are not Princesses» tar vi en prat med henne om kvinnene hun har møtt, livet som flyktning og kvinnelige kjønnsroller i endring. Det vil være åpent for spørsmål fra publikum. Arrangementet er i Sardinen 30. mars kl. 18:00, gratis og åpent for alle.

Les mer om regissørsamtalen her.