SJEKK UT: Hele programmet til Arabisk filmfest er ute!

Komedie, thriller, drama, dokumentarer – programmet på Arabisk filmfest har noe for enhver smak.

Er dere klar for fest? Det er vi, og her har du de herlige godbitene du kan glede deg til på Arabisk filmfest! Vi har snappet opp åtte av de beste filmene fra den arabiske verden, og vi garanterer at de vil få dere til å le, gråte og tenke. 

Arabisk filmfest vil vise internasjonalt anerkjent film fra og om den arabiske regionen, fordi film forteller historier som går dypere enn de korte inntrykkene vi pepres med i nyhetsbildet. Den arabiske verden gjennomgår store samfunnsendringer, opplever langvarige konflikter og står overfor utfordringer som det ikke finnes enkle løsninger på. I Norge ser vi at dette utløser frykt som preger det politiske klimaet vårt, som i år har ført til justisministerens avgang. Det viser at det er helt nødvendig med forståelse for hva som skjer i regionen. 

Derfor blir det både filmvisninger, panelsamtaler som løfter viktige spørsmål om regionen, dialogperformance som engasjerer publikum til ettertanke og norsk-arabisk fusionfest som gjør at festivalen setter seg, ikke bare i hjertet ditt, men også i dansefoten! 

I samarbeid med Arabiske filmdager i Oslo har vi valgt ut et knippe flotte og viktige filmer som har markert seg i året som har gått. Så, uten mer mas, gir vi dere festivalens flotte filmer:

 

Åpningsfilm: The Nile Hilton Incident

Når en hotellansatt blir vitne til mordet på en berømt sangerinne på det fremragende Nile Hilton Hotel, blir politimannen Noredin (Fares Fares) satt på saken. Fast bestemt på å etterforske det som først virker som et vanlig mordmysterium, blir Noredin raskt dratt inn i en større konflikt som omfatter Egypts maktelite. I et korrupt system der ingen slipper unna, må Noredin kjempe mot alt og alle for å komme til bunns i hva som egentlig har skjedd.

Fredag 27. april, kl 1800
Lørdag 28. april, kl 1750

Les mer og kjøp billetter her

 

Ali, the Goat and Ibrahim

En mann som er forelsket i en geit drar på eventyr sammen med en lydtekniker med hørselsproblem, i denne smått surrealistiske men svært underholdende filmen. Ali, the Goat and Ibrahim er forfriskende: I formen er dette en klassisk road trip-film, men innholdet og karakterene er såpass absurde at dette likevel føles som en ytterst original film.

Fredag 27. april, kl 2015
Søndag 29. april, kl 1645

Les mer og kjøp billetter her. 

 

Beauty and the Dogs

Beauty and the Dogs tar for seg Miriam som etter en kveld på byen bli voldtatt av to politimenn. Filmen skildrer hvordan Miriam blir kasteball i et system der folk er mer opptatt av å beskytte seg selv enn å hjelpe en voldtatt kvinne. Regissør Kaouther Ben Hania blottstiller og utfordrer gammeldagse og patriarkalske krefter som både er allmenne og mer spesifikke for det tunisiske samfunnet.

Lørdag 28. april, kl 1200
Søndag 29. april, kl 1300

Les mer og kjøp billetter her. 

 

Last Men in Aleppo

Vi følger de tre syrerne Khalid, Subhi og Mahmoud, frivillige hjelpearbeidere for organisasjonen De hvite hjelmene, som gjør de alt de kan for å finne gjenlevende og hente ut de døde fra ruinene etter kampene i Aleppo. Last Men in Aleppo tar oss med på innsiden av borgerkrigen i Syria, og er en film om mennesker fanget i krigens helvete og hva de gjør for å overleve.

Lørdag 28. april, kl 1400

Les mer og kjøp billetter her.

 

Wajib

Fem år etter sin forrige spillefilm vender Annemarie Jacir tilbake med Wajib, et familiedrama som forsøker å belyse hva det vil si å være palestiner i dagens Israel. Wajib («plikt» på arabisk) er jordnær og lavmælt både i dialogen og i det visuelle uttrykket, og en film som tar seg god tid i skildringen av den hjemvendte sønn Shadi og hans kompliserte forhold til faren og til landet han elsker og hater.

Lørdag 28. april, kl 1600
Søndag 29. april, kl 1840

Les mer og kjøp billetter her. 

 

The Blessed

I Sofia Djamas spillefilmdebut befinner vi oss i Algeries hovedstad i 2008. Borgerkrigen er nylig over, og landet har fortsatt store sår som ikke har blitt leget. I løpet av et døgn følger vi en håndfull karakterer som er fanget mellom fortidens traumer, nåtidens undertrykkelse og fremtidens drømmer om det som kan bli.

Lørdag 28. april, kl 2000

Les mer og kjøp billetter her. 

 

Amal

Tomboyen Amal er fjorten år når den arabiske våren bryter ut i Egypt. Gjennom seks lange år, gjennom eufori og depresjon, følger regissør Mohamed Siam henne i hennes leting etter sin egen plass i et land i kraftig endring. Men selv om hun har bein i nesa er det ikke lett å være en ung kvinne blant menn, og kampen for overlevelse skal vise seg å bli tøffere enn antatt.

Søndag 29. april, kl 1500

Les mer og kjøp billetter her. 

 

 

KJØP BILLETTER TIL ALLE FILMVISNINGENE