Skolevisning på Arabisk filmfest 2020

Arabisk filmfest arrangeres for fjerde år på rad og går av stabelen 26.-29. mars. Vi inviterer videregående skoler til gratis skolevisning av filmen «Tel Aviv on Fire».

Arabisk filmfest inviterer til gratis skolevisining av filmen «Tel Aviv on Fire» fredag 27. mars klokken 11.00 på Cinemateket i Bergen. Visningen er gratis for elever på videregående skoler i Hordaland og klassene må meldes på av lærer eller annen kontaktperson. Påmedingskjema finnes i bunnen av siden. 

Filmen er på arabisk og tekstes på engelsk. 

Arabisk filmfest viser det beste av filmer fra og om den arabiske verden. Vårt mål er at filmfestivalen skal være en møteplass for mennesker med forskjellige bakgrunner og gi folk muligheten til å få et bilde av den arabiske verden på dens egne premisser, gjennom et medium alle kjenner seg igjen i. 

 

TEL AVIV ON FIRE

Luxembourg, Israel, Belgia, Frankrike, 2018
Regi: Sameh Zoabi
Manus: Dan Kleinman, Sameh Zoabi
Foto: Laurent Brunet
Med: Kais Nashif, Lubna Azabal, Maisa Abd Elhadi, Yaniv Biton
Språk: Arabisk, hebraisk
Undertekst: Engelsk  
Spilletid: 97 min 
Sjanger: Komedie, drama

I Tel Aviv On Fire møter vi Salam, en 30-åring som gjennom sin onkel har fått jobb på den superpopulære spionserien «Tel Aviv On Fire» satt til Seksdagerskrigen i 1967. Salam bor hjemme hos sin mor i Jerusalem, og må hver dag krysse et israelsk checkpoint for å komme seg til jobb i Ramallah. En dag blir han nektet innreise til Ramallah, og blir plassert på kontoret til grensevakten Assi. Det kommer frem at Assis kone er storfan av serien Salam jobber på, og Salam redder seg ut av situasjonen ved å late som om han er manusforfatter. Assi presser ham til å skrive en proisraelsk endring som han vet at kona vil sette pris på, og Salam får slippe ut. Han må nå overbevise produsjonsteamet om å ansette ham som hovedforfatter for å få beholde muligheten til å komme seg til jobb. Dette fører ham inn i en spiral av komplikasjoner, ettersom han må balansere seriens anti-israelske tematikk med kommandoene fra Assi, som ønsker å fremstille den israelske siden av historien i best mulig lys. 

Tel Aviv On Fire setter den palestinsk-israelske konflikten på spissen, ved å vise hverdagen til en alminnelig mann som hver dag må forholde seg til den ekstreme ubalansen mellom palestinere og israelere. Regissør Sameh Zoabi viser i sin smarte komedie en verden full av kontraster: to folk som lever side om side med en hel del til felles, men som likevel kunne vært fra to ulike verdener, skilt fra hverandre med høyt bevoktede grenser og en høy dose mistroiskhet. Serien som filmen bygges rundt leker med såpeseriesjangeren, noe som også står i kontrast til filmens ellers realistiske uttrykk. 

Sameh Zoabi (f. 1975) er en palestinsk manusforfatter og regissør, født og oppvokst i nærheten av Nazareth. Han er utdannet ved Universitetet i Tel Aviv og Columbia University School of the Arts i New York. Han har tidligere regissert spillefilmene Man Without a Cell Phone (2010) og Under the Same Sun (2013), og har skrevet manus til den prisbelønte filmen Idol (2016). Hans tredje spillefilm, Tel Aviv on Fire, hadde premiere under filmfestivalen i Venezia i 2018. 

 

 

PÅMELDING

Påmeldingen er bindende. Man har mulighet til å melde seg av frem til fredag 20. mars. Møter man ikke opp ilegges kontaktperson/skolen et gebyr på 750 kr. Påmeldingen ansees som fullført og bindende når bekreftelse på påmelding er sendt ut.