Skolevisning: «We Are Not Princesses»

Arabisk filmfest inviterer til skolevisning av «We Are Not Princesses», fredag 29. mars.

 

SKOLEVISNINGEN ER FULLTEGNET!
Vi kommer til å arrangere skolevisning til neste år også, og håper dere er interessert da også. 

Vi inviterer til skolevisining av «We Are Not Princesses» fredag 29. mars klokken 11.00 på Cinemateket i Bergen. Visningen er gratis for elever på videregående skoler i Hordaland og klassene må meldes på av lærer eller annen kontaktperson. 

Arabisk filmfest viser det beste av filmer fra og om den arabiske verden. Vårt mål er at filmfestivalen skal være en møteplass for mennesker med forskjellige bakgrunner og gi folk muligheten til å få et bilde av den arabiske verden på dens egne premisser, gjennom et medium alle kjenner seg igjen i. 

Om filmen

Regi: Bridgette Auger, Itab Azzam, Storbritannia, 2018
Språk: Arabisk
Sjanger: Dokumentar
Undertekst: Engelsk
Spilletid: 74 min

We Are Not Princesses følger en gruppe syriske kvinner som lever som flyktninger i Beirut. Kvinnene, i ulike aldre, finner hverandre gjennom oppsettingen av den greske tragedien Antigone. I stykket blir Oidipus’ datter, Antigone, straffet for å begrave sin bror Polyneikes, til tross for et strengt forbud fra kong Kreon. Handlingen i stykket har klare paralleller til kvinnenes opplevelser. Gjennom å sette seg selv i Antigones sted, får de anledning til å fortelle sine egne historier og reflektere over hvordan de selv har måttet begrave ektefeller, brødre og sønner.

Filmen veksler mellom intime opptak og animerte sekvenser. Kvinnene snakker om tap, kjærlighet, smerte og håp, de diskuterer den nye hverdagen og mimrer tilbake til livet i Syria. Regissørene Itab Azzam og Bridgette Auger har skapt en vakker og viktig dokumentar som gir stemme til kloke, reflekterte og sterke kvinner. De drømmer om en lysere fremtid, til tross for en fortsatt kritisk situasjon i hjemlandet.

«We Are Not Princesses» gir en inngang til å diskutere spørsmål knyttet til kvinners rettigheter i arabiske samfunn, kjønnsroller og makt, hvordan det å flykte fra hjemmene sine påvirker en og hvordan teater og skuespill kan brukes for å behandle traumer fra krig og flukt.