PREMIEREFILM: "The Nile Hilton Incident"

Arabisk filmfest åpner festivalen med drap, korrupsjon og hemmeligheter. Med Fares Fares i hovedrollen er The Nile Hilton Incident en spennede historie om en etterforskers kamp for sannheten mot et korrupt system.

Endelig kan vi presentere Arabisk filmfests åpningsfilm: The Nile Hilton Incident av Tarik Saleh!

Denne prisvinnende filmen har allerede hatt et langt og imponerende liv på festivaler verden over, med blant annet jurypris på Sundance, og nå kommer den til Bergen. 

Detektiven Noredin, som spilles av Fares Fares (Jalla! Jalla!, Zero Dark Thirty) må konfrontere det korrupte politisystemet i Egypt like før den arabiske vår, når en kjent sangerinne blir funnet myrdet på Nile Hilton Hotel. Drapet, som i utgangspunktet etterforskes som et affeksjonsdrap, viser seg å kunne være en del av maktspillet til landets øverste elite, og Noredin setter livet på spill for å finne sannheten om hva som egentlig har skjedd.

Les mer om filmen og kjøp billetter her.

Regissør Tarik Saleh (f.1972) er født og oppvokst i Stockholm. Han har jobbet innenfor en rekke filmformater og er medeier i produksjonsselskapet Atmo. Saleh har laget dokumentarfilmen Gitmo sammen med Erik Gandini, regissert musikkvideoer med artister som Lykke Li, stått bak animasjonsfilmen Metropia og spillefilmer som Tommy fra 2014.

Fra klokken 17:30 serverer vi bobler og forfriskninger og det blir taler fra blant annet kulturbyråd Julie Andersland og arrangørene. Vi ønsker velkommen til åpningen av Arabisk filmfest, fredag 27. april.