Vår produsent Amina anbefaler LOOK AT ME

Filmen handler om Lotfi som har immigrert til Frankrike hvor han har bygget et liv for seg selv og venter barn med sin franske kjæreste.

Men når han får en telefon fra sin bror hjemme i Tunisia, blir han nødt til å ta et oppgjør med livet han har forlatt der for 7 år siden. Som inkluderer en kone i koma og deres 9 år gamle sønn Amr med tung autisme. 

Gjennom filmen og skifter Lofti’s fokus og mål fra hvordan han kan skjule og legge bak seg livet i hjemlandet, til et genuint ønske om å forstå, hjelpe og bygge bånd med sønnen sin.  

Jeg syns dette er en vakker og viktig film i forhold til dens håndtering av et sårt og tabubelagt tema, spesielt i Midtøsten og Nord-Afrika. Belkadhi klarer å rekonstruere, på troverdig vis, den mentale og fysiske patologien rundt autisme. En kjærlig og usminket utforskning om aksept, ansvar, tålmodighet. Og om en mann som må lære seg å omstille sine holdinger og sitt syn på livet, seg selv, sønnen og hans egne ideer om maskulinitet, manndom. 

Filmen hadde premiere på Toronto International Film Festival i 2018 og det er med glede at vi i samarbeid med FFO kan prestere Look At Me. 

FFO er Norges største paraplyorganisasjon for organisasjoner for kronisk syke, funksjonshemmede og deres pårørende. Organisasjonen har 84 medlemsorganisasjoner med til sammen over 350 000 medlemmer. FFO har jobbet for samfunnsmessig likestilling og deltakelse for funksjonshemmede og kronisk syke siden stiftelsesåret 1950. Du kan lese mer her